Nå kan arbeidet i HF-ene starte!

LIS-prosjektet mottok 2. mars 2018 de ferdige læringsmålene for alle spesialitetene fra Helsedirektoratet, sammen med utkast til utdypende tekst til læringsmål, anbefalte læringsformer/ læringsaktiviteter, anbefalte vurderingsformer, inkludert anbefalte kurs og prosedyrelister.

Helsedirektoratet varsler små endringer før ferdigstillelse av anbefalingene. For noen av spesialitetene vil den endelig versjonen fra Helsedirektoratet bli ferdig før påske, andre kommer fortløpende etter påske.

For å sikre lik tilnærming til arbeidet og en samordnet nasjonal utdanning, har LIS-prosjektet utarbeidet en felles mal (Excel dokument) for alle spesialitetene.  Malen inneholder alle læringsmålene og utkast til anbefalinger fra Helsedirektoratet for del 2 og del 3 (v 1.0). Malen kan benyttes i helseforetakene/sykehusene sitt arbeid med :

1.  Utdanningsplaner for LIS.
2.  Søknad om godkjenning som utdanningsvirksomhet.
3.  Identifisering av hvilke læringsmål som kan oppnås i eget HF, og hvilke læringsmål LIS må oppnå i annen virksomhet.
4.  Overføring av tekst til  kompetanseportalen/ Dossier. (Læringsmålene vil legges inn felles for alle i kompetanseportalen/Dossier.)

Alle HF-ene/sykehusene får nå malen/Excel arbeidsdokumentet i versjon 1.0 for alle spesialitetene, med tydelig merking av at dette ikke er den endelige versjonen av anbefalinger fra Helsedirektoratet. Alt innhold er hentet fra dokumentene LIS-prosjektet fikk tilsendt fra Helsedirektoratet 2.mars 2018. Se vedlagte brukerveiledning og spesialiteter i versjon 1.0 (spesialitetene legges ut fortløpende her under fanen «Om del 2 og del 3»):

BRUKERVEILEDER for HF-enes arbeidsdokument for del 2 og 3 v1.0

Anestesiologi (ANE) arbeidsdokument for HF-ene v1.0 – 13.03.18

Barnekirurgi (BAK) arbeidsdokument for HF-ene v1.0 – 13.03.18

Blodsykdommer (BLS) arbeidsdokument for HF-ene v1.0 – 13.03.18

Bryst- og endokrinkirurgi (BEK) arbeidsdokument for HF-ene v1.0 – 13.03.18

Del 2 Kirurgi (FKI) arbeidsdokument for HF-ene v1.0 – 13.03.18

Endokrinologi (END) arbeidsdokument or HF-ene v1.0 – 13.03.18

Klinisk farmakologi (KLF) arbeidsdokument for HF-ene v1.0 – 13.03.18

Onkologi (ONC) arbeidsdokument for HF-ene v 1.0 – 13.03.18

Ortopedisk kirurgi (ORT) arbeidsdokument for HF-ene v1.0 – 13.03.18

I påvente av at den endelige versjonen 2.0 blir ferdig, har HF-ene to muligheter:

A)     Bruke versjon 1.0 kun til å se hvordan oppsettet blir på spesialitetene.Så snart LIS-prosjektet får endringsloggen fra Helsedirektoratet, vil de få den endelige versjon 2.0 til bruk som masterdokument. Det er her de skriver lokale læringsaktiviteter og lager utdanningsplaner.
B)     De kan begynne å legge inn data i versjon 1.0, og bruke dette som masterdokument. De vil uansett få tilsendt versjon 2.0 fra LIS-prosjektet når det er klart. Da kan de velge å fortsette å bruke versjon 1.0 som masterdokument, og selv legge inn endringene (de får endringsloggen Helsedirektoratet utarbeider). Eller de kan bytte over til å bruke versjon 2.0 som masterdokument.

I versjon 1.0 dere nå får tilsendt, vil alle dokumenter/arkfanene merkes med denne teksten:

Viktig:

Innholdet i dette dokumentet er et utkast fra Helsedirektoratet. Kun læringsmålene er ferdig. Endelige oppdaterte dokument sendes til HF-ene/sykehusene så snart disse foreligger.

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Nå kan arbeidet i HF-ene starte!

  1. Elisabeth Arntzen sier:

    Det er problemer med anestesi-dokumentet. Det henger. Vi legger det over på nytt ila kvelden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *