Ny og bedre spesialistutdanning

Artikkel i Legetidsskriftet http://tidsskriftet.no/2017/09/debatt/ny-og-bedre-spesialistutdanning-legene

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Ny og bedre spesialistutdanning

 1. Erik Dyb Liaaen sier:

  Jeg er sjokkert og bekymret over siste setning i denne artikkelen: «For en vellykket iverksetting av den nye ordningen er likevel den viktigste enkeltfaktoren at helseforetakene, fagmiljøene og legene selv har vilje til å gjennomføre endringene.»

  Hva menes med dette? Er det slik at dersom den nye ordningen ikke blir vellykket er det sykehusene og legenes VILJE som er problemet? Hvem sitt ansvar er det at den er sterk nok?

  I min verden er dette et soleklart lederansvar, og et slikt prosjekt må ta innover seg at dette ikke kun er en teknisk endring, men en emosjonell endring som krever god informasjon og MOTIVASJON. Om en bommer på kompleksiteten og organisasjonsspsykologien i dette blir det lett problemer, men det er typisk byråkratsnakk å da skylde på VILJEN til fagmiljøet om det går galt…. !

  Vi har endel kontakt med «grasrota», og det er bekymringsfullt å høre hvor lite informert og involvert avdelingene som driver spesialistutdanning i det daglige ved div HF har vært og er i prosessen. Det er liten tvil om at det vil kreve mer ressurser for å gjennomføre god veiledning og oppfølging av utdanningskandidatene. Allerede hardt pressede avdelinger har ikke skjulte reserver, og det må være svært tydelig fra ledelsen i alle HF at dette er noe som skal prioriteres (og det betyr å gjøre mindre av noe annet….).
  Lykke til videre!

  mvh Erik Dyb Liaaen
  Leder i Spesialitetskomiteen for lungesykdommer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *